måndag 6 juni 2011

Cykeljakten

Det här med Blocket. Det är ju en bra grej. Men man kan ju leta ihjäl sig. Och det är ju så inihelvete hetsigt.
Jag har tröttnat.
Väldigt snart lär jag köpa en väldigt dyr cykel. Kanske den här.

7 kommentarer:

  1. Köp den, hydraulbromsar, lätt aluram och bra växlar är värda varenda öre om man skall ha sin cykel som transportmedel och inte kredaccessoar.

    SvaraRadera
  2. men det är ju så många ören!

    SvaraRadera
  3. Jo visst men vad kostade din laptop? Eller totalkostnaden för en iPhone med 24 månaders bindningstid? Vad har du mest nytta av?

    Värdet av en effektiv och alltid fungerande cykel är stort tycker jag, då känner man sig motioverad att cykla mer och åka mindre kollektivt.

    SvaraRadera
  4. Och cyklar du på heltid fem månader om året så sparar du 445*5=2225:- per år, då har den betalat sig själv på fyra år.

    Nersidan är att om du skall få ha den kvar i fyra år här i tjuvarnas stad Göteborg så krävs det ett lås för 850:- (http://www.sportspec.se/web/Produkt/Sortiment/Cykeltillbehor/Las/Abus_Granit_X-plus-3559.aspx)

    SvaraRadera
  5. Jag gillar ditt resonemang. Men man kan inte jämföra cyklar med datorer. Olika kostnadslägen. Och mitt "problem" är ju att jag faktiskt hellre vill ha en äldre cykel än en ny. Om jag faktiskt ville ha en ny skulle jag redan ha köpt en. Så jag får skylla mig själv.

    SvaraRadera
  6. Din kompis Kona-fixie som var med på bild kostar knappast under 5kkr ny, nog kan man jämföra priset för en laptop med en bra cykel idag.

    Du gillar att cykla fort och vill kunna cykla över bron utan att avlida men vill samtidigt ha en lagom risig järnkamin från blocket för ~500:-? Det blir tyvärr moment-22 av alltihop :)

    SvaraRadera
  7. jag själv tycker ju att det faktiskt finns cyklar för 600 spänn som är bra. Datorer med samma procentuella differens står sig inte på samma sätt.

    Jag vill inte ha en risig järnkamin. jag vill ju ha en kanoncyklel för en femhundring... ;)

    Näpp, nu ska jag ut på blocket igen.

    SvaraRadera