måndag 28 februari 2011

s.o.s.

Jag behöver hjälp. Jag har så ont om ny, bra musik att jag lyssnar på Alexis Weak och gillar det.
Herre.
Tips på bra grejer mottages i utbyte mot tacksamhet.

söndag 27 februari 2011

Hemvävt

Världens hetsigaste lördag gick över och blev världens långsammaste söndag. Jag har tittat på skid-tv, stickat och pratat i telefon. Och ätit popcorn till lunch/middag.
Något hände med min tumme igår, så förutom helkroppsträningsvärk och blåsor under fötterna har jag en svullen och smärtande tumled. wtf? Hade jag inte haft det skulle jag ha stickat hela dagen.
Nu ska jag istället vila tummen och åka och fika istället. Stackars mig.

Yes box. Den här stackarn till stickning är resultatet
av 5 timmars ointensivt stickande.

torsdag 24 februari 2011

Men jag vill ju inte åka till Hultsfred

Jag tänkte skriva ett inlägg om att Erasure kommer till Hultsfred i sommar. Det gör Primal Scream också. Men allt jag kan tänka på är en bild jag sett.
Det kanske är vad man kallar en cute overload, och jag är inte särskilt lättflörtad när det kommer till djur på bild.

Men kom igen. Kolla på den. Den är ju hur fin som helst.

Jag ska tänka på den när jag är arg på något. Då kommer den lille flodhästen skölja bort all irritation och ersätta den med mjukglass i hjärtat.

onsdag 23 februari 2011

TIllhörigheter i träden

Jag fick en cd idag. En man på jobbet rensar sitt liv från onödigheter.

Man ska inte äga fler saker än man kan ta med sig upp i ett träd.

Jag frågade inte varför, utan konstaterade att jag är körd sedan lång tid tillbaka.
Nu är jag en Robyn-skiva rikare. Och lite mer körd.

Mobildöden

För ett halvår sedan skrev jag det här inlägget. Det döptes till Tele2, ilskan och könsorden av en anledning.
Jag var på tele2 idag. Jag bestämde mig. En wildfire skulle det bli. Det visade sig dock finnas en hake.
Jag tecknade ett nytt tele2-abonnemang i somras. Det var ett sånt där event med påstridig personal (känd från det här inlägget).

Jag frågade specifikt om jag skulle kunna byta abonnemang inom tele2 innan bindningstiden var slut. Javisst sa han.
Det han glömde berätta var att jag skulle bli tvungen att betala alla kvarvarande fasta månadskostnader på det gamla abonnemanget.

Suck.

Tillsammans med tele2:s rätt oskäliga teckna-nytt-abonnemang-kostnad på 250 spänn skulle själva bytespengen gå på närmare 900 kronor.

Suck.
Sådär kul.

Nu tänker jag härda ut. Mobilen får överleva ett tag till.
Må kraften vara med dig!

tisdag 22 februari 2011

Uppgraderingen

Min mobil mår inte bra. Den är gammal, lynnig och det är tyvärr bara en tidsfråga innan den trillar av pinnen. Jag behöver fixa en ny.
Men suck vilken beslutsångest jag får.

Nästan hela världen, inklusive jag, är hypnotiserade av apple vilket gör att man vill ha en iphone bara för att ha en iphone. Av exakt samma anledning vill jag dock inte ha en iphone.
Knivigt det där. Vill ha - vill inte ha.

En Iphone är dyr. Där klämmer skon som mest. Och jävlar vad den klämmer där. Jag gillar inte saker som är dyra bara för att vara dyra, vilket är lite av ett signum för apple. Ändå sitter jag ju här med en macbook i knät. Väldigt nöjd med den. Extremt nöjd. (Åh så bra den är.)

Jag funderar på en htc wildfire. Inte alls lika dyr, och dessutom lite mindre och smidigare, men är ändå en touchig teknikmobil. Men upplösningen verkar inte vara askanon.

Mitt dilemma är att jag inte riktigt vill ha en iphone, men samtidigt är jag övertygad om att jag inte skulle ångra mig om jag köpte en. Det är däremot en risk om jag köper en htc.

Gaaaaahhhh.

Jag och min beslutsångest. Vi har spenderat många timmar ihop genom åren. Ett himla ältande fram och tillbaka.
Om någon har tips som kan hjälpa mig så tar jag gladeligen emot dem.
Här nedan kan man se mig och min döende telefon.

måndag 21 februari 2011

Telefån

Jag behöver köpa en ny telefon.
Helt utan anledning av detta såg jag och Sandra dokumentären Säljsekten om The Phone House på svt play igår. Den var väldigt bra.
Vilket vidrigt företag. Se här.

Eko eko eko

Sport är ju kul. Ibland. Ofta är det bara tråkigt och i vägen.
Det nya programmet Hannas ekotripp i P3 blev utsatt för sportövergrepp och fick flytta på sig till förmån för diverse sporthändelse. Det är sådär bra för profileringen av ett nytt program som går en timma i veckan.

Nu börjar programmet helt sonika om.
Att första programmet väver ihop sport och ekologi på ett omedvetet sätt blir ju snudd på symboliskt. Väldigt sportsligt av ekotrippen.
Markus Torgeby uppmärksammas oftast för två saker. Han långdistanslöper. Och han bor i en kåta.
I ekotrippen pratar de om hur man lever utan el och vad man torkar sig med när man bajsat i skogen. Torgeby tycker att vitmossa är magiskt som toapapper. Good for you Markus.

söndag 20 februari 2011

Istället för musik - förvirring

Igår blev det en liten festmissuppfattning. Klubben var kul och bra och det var bra drag (vilket i sig är rätt sällsynt), men spelningen uteblev. Typ.

Albin Gromer var där.
Timbuktu var där.
Pianistkillen var där.

De spelade. Skivor.

Vi dansade, sedan gick vi och åt falafel.

Ute i Malmö: Sandra är skeptisk till skivspelarna.


Också ute i Malmö: Turist javisst. Törning tårso.

lördag 19 februari 2011

Greetings from Malmoe

Ikväll blir det klubb och Albin Gromer. Han är killen som tog mig med (en liten) storm på P3 guld. Eller egentligen var det de gröna lysrören som mest etsade sig fast, men ändå. Det var han och The Haunted som jag gillade bäst. Och Robyn. Såklart. Håkan var inte alls särskilt spännande. Oskar Linnros kändes läskigt entusiastisk. Men strunt samma. Tillbaka till ämnet.

HD och jag hälsar på Elin i Malmö och ikväll blir det Inkonst och Albin Gromer. Tydligen kommer Timbuktu och Magnus Tingseks pianist (?) också.
Skåningkavalkad.
Som den tråkvuxna person jag har blivit sitter jag här och myser åt att jag redan köpt biljett och slipper köa. Åh så skönt. Nu kan jag dippa morötter och dricka rödvin i oändlighet. Kanske medan jag ligger ner på min övernattningsmadrass.

Här är Albin. Som förövrigt är född på nittitalet.

torsdag 17 februari 2011

Tillbaka till framtiden

Ibland ser jag något kreativt som jag önskar jag kommit på. Men det har jag inte. Tur att man ändå kan njuta av andras genialitet.

Som det här projektet till exempel. Fotografen Irina Werning har rekonstruerat barndomsfoton. Roligt. Kolla kolla.


onsdag 16 februari 2011

Barn, dockor och sprit

Barn på film kan ju vara rätt tröttsamt, men en ettåring som spelar fyllekaja i charteroutfit och domderar runt bland sprit och marionettdockor i papier maiche är kul.

Filmen som heter Las Palmas prisades på Göteborgs filmfestival. Två gånger.

Ettåringen är dessutom filmskaparens barn (haha).

tisdag 15 februari 2011

Off topic

Jag fick ett ryck och sprang idag (trots att jag fastnade framför tv:n medan jag höll på att byta om och kom ut betydligt senare än tänkt. damn you halvåtta hos mig). Hur som helst blev det längdrekord igen. 15,6. Har dock inte ens vågat kolla hur lång tid det tog.

Men skit i det. Träning schmräning. Mat är roligt. Ändå är jag genuint asdålig på att äta vettiga saker efter att jag tränat. Idag blev det ett päron och en himla massa ris (direkt ur kastrullen - classy!). Näring har aldrig varit min grej.

Jag känner mig ensam nu när jag sett färdigt på alla Sons of anarchy.
Nu finns tid för annat.
Åh så tråkigt.

söndag 13 februari 2011

Reptips

Om man vill lyssna på mig kan man göra det här. Det är en direktlänk till mitt en liten kugge-inslag. Ljudet börjar med en gång. Eller det ska börja med en gång.

Vill man själv trycka på play kan man gå via den här länken istället.
Lite fler klick, lite mer kontroll.

lördag 12 februari 2011

Buenos (aires) dias

Igår försökte jag komma på omissbara Buenos Aires-tips till en kompis. Han ska dit och dansa tango. Han bedyrade att det är allt han vill och kommer ha tid att göra. Jag gick inte riktigt med på det. Åker man över halva jorden till en fantastisk stad måste man kosta på sig någon sorts sight seeing.
Men jag kom inte på något måstetips. När man bara får välja ett blir det så svårt.

Nu på morgonen läste jag tidningen och lägligt nog har de en liten reseguide till just BA. Döm om min förvåning när jag insåg att det var jag som hade skrivit den!
Jag fick tänka efter ett par sekunder (2) om jag hade skrivit texten, men bara glömt av det. Men nej. Det var ju inte jag.

Lite kaffe på det kanske.


fredag 11 februari 2011

Konsert två

Del två i min presentkortskonsertföljetong var Azure ray på Pustervik. Men jag gick inte dit. Jag visste inte när jag köpte biljetten att jag skulle komma att ha viktigare saker att göra idag.

Que descanse en paz.
God natt.

torsdag 10 februari 2011

Bilden av mig

Jag har alltid haft ett väldigt googlingssäkert namn. Det dyker upp många marior innan man kanske hittar mig.

Men nu har jag utvidgat mina territorier på world wide web. Igår kunde man hitta mig om man bildgooglar t_apir_peni_s. (fast i ett ord)

Kul (?).

Men idag hittar jag inte mig själv lägre.

Kul.

onsdag 9 februari 2011

To Pulp, or not to Pulp

Jag har inte skrivit om det här. Jag har grunnat. Men nu är det dags att konstatera: Jag vet inte vad jag tycker.
Pulp till Way out west.

Jag menar. Hur kul är det egentligen 15 år senare? (Jättekul såklart.) Jag kommer förstås dö någon sorts britpopdöd av indielycka när de spelar common people, men det känns så genuint ofräscht (som i gammalt, inte ohygieniskt) med gamla, återförenade band.

Jag såg Guns n roses, eller jag borde skriva "guns n roses" eftersom det bara var Axl kvar av originalmedlemmarna, för ett par år sedan på Roskilde. Konserten var en orgie av högt och lågt. Det som var bra var helt sjukt grymt, men det som var dåligt var verkligen förtärande uselt.

Det är ballt att ha sett. Men nostalgi. Nja. Det gör sig sådär bra på scen.

Inte för det. Jag kommer ju att vara på wow i sommar (med). Och se Pulp. Troligtvis kommer jag skriksjunga också. Det ska bli kul.
Men vi får hoppas att det kommer lite nyare bokningar till Slottsskogen också.

tisdag 8 februari 2011

Tjyvlyssnat

I en av kakorna som du äter nu har jag stoppat i en stesolid. heh.

lördag 5 februari 2011

Beroendeframkallande

Jag kan, halvvägs in i säsong 2, konstatera att jag har vissa problem att hantera Sons of anarchy. Ett beroende har smugit sig på mig. Jag vill inte läsa tidningen, jag vill inte gå ut, jag vill inte träna. Jag vill kolla på SOA.


fredag 4 februari 2011

Konsert ett: Järn och vin

Iron and wine ikväll på Trädgårn. Jag säger inte det här ofta - men det var bättre på skiva. Uppfunkad americana är inte min godaste kopp te.

Jag kunde inte låta bli att tänka på hur bra jag troligtvis skulle tyckt att det var om de hade tweakat låtarna lika mycket åt det elektroniska hållet istället för åt det funkiga hållet.
Men sista låten hade spetsats med trevligt xylofonblippande och extranumret var extremt avskalat och extremt bra. Men innan dess var det alltför många ompabompiga basslingor och jazziga saxofoner för min smak.

Ändå nöjd att jag gick. Såklart. Han, iron and wine-mannen, var skön. Det var varmt i lokalen. Det svor han över. Kul.

Mitt nya liv

Jag är förövrigt medlem på raggarportalen.se nu för tiden. Raggarportalen och finest.se. Där hänger jag.
Mångfacetterad är mitt mellannamn.

Fredagskänsla

Ikväll är dags för första konserten av de tre som jag fixat biljetter till. Iron & wine. Jag har fått sällskap, vi blir eventuellt hela 5 personer. Hurra hurra.

Fredagskänslan är än så länge mest en jobbstress men tack vare ett webbrekord fick vi tårta av chefen. Det var fint.

Jag har blivit introducerad för en bildredigeringstjänst på world wide web. Den heter pixlr. Jag gillar den. Jag har känt mig naken sedan jag blev av med photoshop, och jag har inte fastnat för programmen som kom med min mac, men pixlr kändes tryggt.
Gratis är gott.