tisdag 25 oktober 2011

Rått kött och cancer

Det har varit en udda dag. En mycket udda dag. Den har innehållit sur mjölk, rått kött och cancerfest.

De två första komponenterna kom när vi var med jobbet hos bröderna Jonas och Fredrik Colting. Vi spelade in söndagen program hemma hos Jonas och hans bror Fredrik äter lite andra grejer än de flesta. Som ett stort glas sur, klumpig mjölk. Enligt honom själv old school filmjölk. Och jo, konsistensen var väl sådär, men det smakade ju mest fil.

Vid lunch skar han upp lite rå lövbiff åt min köttätande kollegor och lite rå kyckling åt sig själv. De fick en sås gjord på olivolja, avokado och tomat. Mina vänner var lite lagom oroliga, men åt med stor aptit.
Tjoff tjoff.
Sedan gick de in på Fredriks tallrik. Och åt rå kyckling.
Japp.


Nu på kvällen har jag varit på cancerfest. Eller tja, fest för organisationen Ung Cancer. Drinkar och flärd på Yaki-da.
Efter nån timma fick min äta-rå-kyckling-Åsa lite ont i magen så vi gick hem. Fick med oss den tyngsta goodie bagen på år och dar.

"Goodie bag". Det är inte varje dag.

Kommer mitt liv bli väldigt tråkigt imorgon när det går tillbaka till vanliga grejer som matlåda, kontorsjobb och spinningklass?

2 kommentarer:

  1. Att äta rå kyckling är bara dumt, hej listeria, kom salmonella!

    Handlar det om något slags övervintrade straight edgeare som skurvat konceptet för att få uppmärksamhet eller finns det någon tanke bakom det hela?

    SvaraRadera
  2. Du får ratta in P3 på söndag morgon och lyssna. Men killen som äter den råa kycklingen gör det för att han är övertygad om att det är nyttigt för honom. En sorts övervintrad straigh edgeare om du så vill, men han är inte ute efter att övertyga andra. Och är också medveten om att det finns en möjlighet att han har fel. Som det alltid finns.

    SvaraRadera