lördag 21 mars 2009

Lite action

Det hander inte sa mycket har. Daremot ar det mer action pa resebloggen. All eventuell ambition att skriva smarta och intressanta saker har helt negligerats till forman for lite allman rapportering och bildvisning fran min resa i Chile.

Kolla in den har. Hej da Sverige heter den.

tisdag 10 mars 2009

Sommarn spikad

Det är fantastiskt att någon fick för sig att starta festivalen med Sveriges bästa lineup två steg utanför min ytterdörr. Anthony and the Johnssons + Göteborgs symfoniorkester, Band of horses, Lily Allen, Artic Monkeys, Fever Ray, Bon Iver bla bla bla. Way out west i sommar är härmed en självklarhet. Biljett nu tack.
Och i stil med förra året finns det givetvis en stående inbjudan till förfest, mittfest och efterfest hos mig. Det hör till. 

Sen har vi ju givetvis Arvika. Depeche Mode. Givetvis.


Bild: sommar, slottskog och Håkan.

fredag 6 mars 2009

Är det här hej då?

Igår blev det Carmen för hela slanten. Åtminstone mellan 18.00 och 22.00. Jag och mina praktikantkamrater, Sofia, Ingela & Viola, vinkade av oss själva med öl och pomfritt. Dessutom fick vi fint sällskap i form av ölsugna kanslister samt en rockstjärna från norr. Väldigt trevligt. Fint som snus.
Gårdagens arbetsdag avslutades med skypesamtal med handledaren i Chile och därefter en photobooth-session med min dator. Ungefär hundra fulbilder och två snyggbilder. Urvalsprocessen inför publiceringen av bild på bloggen var inte helt slumpmässig och resultatet är inte helt representativt. My prerogative.


Igår pratade jag med en vän i telefon. Efter ett tag kom vi till den del av samtalet som börjar kännas ganska bekant.

Alex (drömmande): Snart åker du iväg och det kommer vara varmt och du kommer bli lite brun.
Maria (bestämt): Fast nä, det kommer inte vara varmt där.
Alex (tröstande): Ok, kanske inte jättevarmt, men bättre än här.
Maria (mer bestämt): Fast nä, det kommer att vara kallt. Regnigt, blåsigt och minusgrader ibland.
Alex: oj då.

Idag har jag kollat på underställ. Det är rea nu. 

måndag 2 mars 2009

Mom, what's a vulva?

Oprah har ett torftigt undervisningsprogram om kvinnors underliv och kvinnsen får läxor i stil med "take a mirror and look at your vulva. Love your vulva". 
Varannan minut bryts programmet och en mansröst säger att det programmet innehåller adult material som endast är lämpligt för vuxna.

Oprah kommenterar detta med ja, det här är jättebra och bildande - för vuxna. Vi vill inte att barnen ska fråga "mom, what's a vulva?".

För det vore ju faktiskt förfärligt.

Lista + kollektivtrafik + pingisnostalgi

Ibland händer det mycket, men det finns ändå inte särskillt mycket att skriva om. Som nu. Om jag skulle skriva mycket skulle det antingen innebära att jag blev alldeles för intern eller alldeles för tråkig. Alldeles för personlig finns också som alternativ. Och det vet vi ju alla att det är tre alternativ vi vill undvika. Så här kommer en lagom tråkig lista på hur min helg har vart:

  1. Networking på riksträff (läs: mingel/snicksnack).
  2. Ledsna laxar på riksträff (laxbil, laxdammsugare, laxvåg).
  3. Ny svart, perfekt bläckpenna (hej nörd).
  4. Lite rätt och lite tråkigt (och liten seger i ett annat sammanhang).
  5. Vin och ytterligare en bar avklarad på söder. Tydligen rätt Rocky (baren, inte jag).


Och pingis! Jag glömde pingis på listan. Jag har vart nostalgisk och spelat rundpingis i helgen. Så sommaren -96 då jag hade mgb-jeans och nästan samma frisyr som nu.