torsdag 7 augusti 2008

Årets mest hypade helg

Idag drar Way out west igång. Jag har laddat för den här helgen sedan i vintras. Jag bor väldigt nära Slottsskogen där det hela äger rum och har bjudit in alla jag mött de senaste 6 månaderna till för-, mellan- och efterfest hos mig. Vet inte hur mkt det har blir av den varan, men idag har iaf jag och min kompis Elin druckit rosé och ätit godissnören i min soffa. Ikväll ska vi kolla in Kleerup och jag hoppas att vi inte kommer till klubben för sent. Förra året lärde vi oss läxan den hårda vägen när alla ställen var fulla när vi var framme.
Så ikväll är vi redo. Strax efter 21 ska vi vara på stället. Då borde vi komma in.

//m

tisdag 5 augusti 2008

Mera njutning?

Jag fattar inte grejen. Vem, vem, vem köper en risifrutti när de vill njuta lite extra? "Åh, jag är sugen på nåt gott, jag festar till det med en risifrutti. Men nej, inte vilken risifrutti som helst utan den i svart jättelyxig förpackning som får mig att känna mig lite gott bortskämd". Nä, knappast. Vad kommer den nya att smaka? Grädde? Fast på riktigt? Mindre sukralos i sylten - "nu med riktigt socker"? Så mellanmålet som inte är nyttigt verkar nu så nyttigt att företaget kan göra en onyttig variant av samma sak? Suck, jag blir bara matt. Köp en bakelse om du vill njuta lite extra, ta en morot om du vill vara nyttig.

Snart öppnar Göteborgs coolaste butik. Jag vet inte hur hemlig den är ännu så jag vågar inte berätta för mycket. Men jag var där och tjuvkikade idag och det ser extremt lovande ut. Snygga kläder som inte fördärvar världen. Gött.
Jag har även bejakat mitt glasögonköparsug idag. Jag ska skaffa nya bågar snart. Äntligen ska jag köpa de mörka bågar jag har velat ha i åratal. Ahh.
//maria - glasögonorm

Hej blogg, hej då stolthet

Jag bloggade egentligen för några år sedan. Men då hette det dagbok. Fast på internet. Men ändå dagbok. I flera år höll jag på med det, skrev små kryptiska, roliga och lite väl öppenhjärtiga meddelanden som vänner kunde läsa. Sen ändrade de namnet. Dagbok blev blogg och plötlsgt var jag en stenåldersmänniska. 20 år och redan hade utvecklingen sprungit ifrån mig. Inte fan skulle jag skriva nån blogg. Loggbok kanske, men inte nån blogg. Vad betydde det egentligen? Blogg?

Men nu har jag tagit ett kliv framåt. Fast bakåt. Det beror ju på hur man ser på det. Här planerar jag att skriva om allt som betyder något vilket alltså bör bli en del festliga vardagsgrejer, en del märkliga vardagsgrejer, lite finkultur och en väldig massa populärkulur. Allt som är min kopp te.

Egentligen är jag mest peppad över att ha någonstans att publicera mina tankar och de bilder som jag tar i tid och otid.

Så: Hej blogg. Hej då gamla stolthet.


//m